Marele câștigător al celei de-a șaptea ediții Comedy Cluj este filmul Obywatel/Cetățeanul, al regizorului polonez Jerzy Stuhr. Acesta a câștigat premiile pentru Cel mai bun film și Cel mai bun scenariu. Decizia juriului a fost unanimă, motivată de un scenariu foarte ambițios și foarte bine structurat, care a dus la un film cu un mesaj puternic, chiar dacă este prezentat sub forma comediei.

Pelicula spune povestea lui Jan Bratek, care, în urma unui accident, intră în comă și ajunge să își retrăiască cei 60 de ani de viață în contextul istoric al Poloniei de după război. Regizorul Jerzy Stuhr, care interpretează de altfel și rolul principal din film, a primit premiile din partea criticilor de film Neil Young și James B. Evans. ’’Am lucrat trei ani la acest film și mă bucur să văd că un film care este important, în primul rând, pentru generația mea, a fost foarte bine primit atât de public, cât și de juriu’’, a declarat Jerzy Stuhl.

Premiul de Excelență Comedy Cluj 2015 a fost decernat in memoriam marelui actor Peter O’Toole. Fiica acestuia, Kate O’Toole, a fost cea care a ridicat premiul oferit de Gilda Lazăr, director JTI, și regizorul Declan Cassidy. Actrița a salutat publicul în limba română și a precizat că nu este prima oară când ridică un premiu pentru tatăl ei, dar este prima oară când o face după moartea acestuia, iar acest lucru o emoționează cu atât mai mult.

Spre deosebire de anii trecuți, juriul a decis ca la această ediție a Comedy Cluj să fie decernate două premii de interpretare, în loc de unul, precum și o mențiune specială. Astfel, premiul pentru Cea mai bună actriță i-a revenit actriței Candela Peña pentru rolul din filmul spaniol Las ovejas no pierden el tren/O schimbare de linie, iar premiul pentru Cel mai bun actor a fost acordat lui Zsolt Kovács pentru rolul din VAN valamifurcsaésmegmagyarázhatatlan/Din motive inexplicabile. Pelicula din Ungaria a primit și Mențiunea specială a juriului.

Who’s Up?/Cine urmează? (Franța) a fost desemnat Cel mai bun scurtmetraj independent din competiție, iar C hinese  Treachery/Trădare în stil chinezesc a primit premiul pentru Cel mai bun scurt metraj studențesc. Juriulcompetiției de scurtmetraje a decis, de asemenea, căproducția The Taste/Gustul merită o Mențiune specială.

Din cele peste 200 de filme prezente în programul festivalului, pelicula regizorului belgian Florian Mischa Böder Die Einsmakeit des Killers vor dem Schuss/Singurătatea unui asasin înainte să tragă a câștigat Premiul publicului. Acesta a fost stabilit prin voturile spectatorilor.