Dacă vrei să afli cum poți obține finanțare pentru filmul tău sau cum să faci din evenimentul tău unul pe care publicul să nu-l uite niciodată, îți deschidem ușa atelierelor ComedyCluj #7.

Alege-l pe cel care ți se potrivește și trimite-ne pe adresa workshop@comedycluj.ro atelierul ales.
În subiectul mailului se va trece cuvântul ‘’Înscriere’’. Nu se percepe taxa de participare.

Atelier de producție de film

Susținut de: Edwina ForkinDeclan Cassidy și Fiona Ashe

Dată: Sâmbătă, 17 octombrie, ora 15.00

Loc: Cinema City Iulius Mall

Durată: 4 ore

Atelierul propune o analiză a oportunităților cineaștilor români de a lucra cu colegii de breaslă irlandezi. Temele abordate: finanțările europene pentru coproducții, micro-schemele de finanțare disponibile pentru proiectele irlandeze și scrierea destinată acestei piese. Declan Cassidy (regizor, producător şi scenarist), Fiona Ashe (regizor, editor şi producător) şi Edwina Forkin (producător) au experienţă  în realizarea de scurtmetraje  şi lungmetraje premiate internațional, la nivel de regie, scenariu și producție.

 

Atelier de special film events

Susţinut de: Hallfridur Thora Tryggvadottir

Data: Miercuri, 21 octombrie, ora 12.00

Loc: Casa TIFF

Durată: 3 ore

Scopul atelierului este de a-i învăța pe participanți cum să creeze și să promoveze evenimente speciale în cadrul festivalurilor de film și, de asemenea, care este importanța acestor evenimente pentru atragerea publicului. Structura atelierului conține o prezentare, discuții libere și taskuri de grup, precum și referințe despre cum se face PR și marketing în cadrul festivalurilor de film.

Hallfridur Thora Tryggvadottir este project manager al Reykjavík International Film Festival (RIFF) şi producător teatral. În cadrul RIFF se ocupă de special events de doi ani. Hallfridur creează şi coordonează evenimente şi lucrează în domeniile PR, marketing, sponsorizare şi dezvoltarea publicului.

 

Multilingvismul în film și teatru

Susţinut de: Levente Molnar

Dată: Joi, 22 octombrie, ora 18.00

Loc: Cafe Bulgakov

Multilingvismul și interculturalitatea sunt teme des dezbătute în societatea cotidiană. În lumea artistică lucrurile sunt simple: nu contează originea, religia și nici chiar limba maternă. În film și teatru, talentul, munca intensă și abilitățile artistice sunt cele mai importante aspecte. Actori, regizori, scenariști, scenografi sau orice alți profesioniști români pot lucra oricând cu cei din industriamaghiară, așa cum orice artist maghiar poate lucra cu români.

Aceste colaborări se întâmplă în fiecare zi în jurul nostru și de multe ori duc la proiecte de succes. Levente Molnár este unul dintre cei mai de succes actori ce trec zilnic de această barieră a multilingvismului. Munca sa este apreciată internațional indifferent dacă e vorba de proiecte românești sau maghiare. Cel mai recent film al său, Fiul lui Saul este unul dintre cele mai de succes proiecte cinematografice europene din acest an, cu un palmares impresionant în festivalurile din Europa și propunerea Ungariei la Oscar pentru cel mai bun film străin.

Atelier de comunicare şi PR

Susţinut de: Oltea Zambori

Dată: Sâmbătă, 24 octombrie, ora 11.00

Loc: Cinema City Iulius Mall

Durată: 6 ore

Un curs intensiv despre comunicarea evenimentelor culturale, comunicarea de brand personal al artiștilor, comunicarea unui produs cultural și despre cum se pot face pași importanți în vizibilitate folosind coerent și înțelept canalele Social Media.

Oltea Zambori are o experiență de șase ani în comunicarea evenimentelor culturale, fiind director de comunicare al unor festivaluri din țară (Toamna Orădeană, Jazz TM și PLAI Festival), consultant în comunicare pentru organizații cu caracter cultural, producător și organizator de evenimente în Timișoara.

 

Aplicațiile vor fi acceptate în limita locurilor disponibile.

Succes!